Łosoś w sosie jogurtowym.

Filety z łososia układamy na folii, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Kroimy cytrynę w plastry o obieramy z skórki, wyciągamy pestki. Na każdym filecie układamy po 2 plastry cytryny.  Całość gotujemy na parze 20min.

Wyciągamy jogurt z lodówki i dodajemy posiekany koper, solimy jogurt do smaku. Przed podaniem delikatnie z góry oblewamy rybę sosem.  Rybę podajemy na ciepło.

 

Składniki:

2 kawałki filetów z łososia,

1  cytryna,

1 opakowanie gęstego jogurtu, np grecki,

1 pęczek kopru,

sól, pieprz cytrynowy.

Porcja dla 2 osób.

 

Zobacz też:

Młode ziemniaki w mundurkach. jeśli jesteś miłośnikiem ziemniaków, musisz spróbować ten przepis.  Czyli ziemniaki gotowane na parze. Na początku ziemniaki dokładnie myjemy, ponieważ nie będziemy ich obierać tylko pozostaną w skórce.  Kładziemy na sicie  garnka. Dodajemy czosnek bez "łuski". Następnie po 25 minutach wyciągamy go i miażdżymy. Czosnek przyrządzamy z mlekiem i masłem.  Następnie po ok...
Szpinak na parze. Jeśli lubisz szpinak  w dowolnej postaci możesz go spróbować w takiej jak poniżej. Czyli szpinak na parze. Szpinak musimy pierw umyć i odsączyć wodę.  Następnie posiekać drobno i dodać  zmiażdżony czosnek.  Przyprawić pieprzem i umieścić na sicie do gotowania na parze. Aby szpinak był idealny gotujemy go na parze od 5-8 minut.  Następnie ugotowany szpinak możemy podać...
Pstrąg z dynią. Jeśli najdzie was ochota na pstrąga, to możesz spróbować tego sposobu przygotowania. Jest ona bardzo smaczny i bardzo polecam! Dni misy posypujemy solą i chili. Filet myjemy pod bieżącą  wodą. Następnie kroimy na niewielkie kawałki i przekładamy do wcześniej przygotowanej misy.  Kroimy dynię w drobną kostkę i kładziemy na rybie.  Całość gotujemy na parze od 15-20min. Dan...
Kurczak na parze, jak go zrobić od podstaw. Jeśli nudzi Was po raz kolejny kurczak z "rożna" to może pora spróbować pierś kurczaka na parze? Pokażę Ci krok po kroku jak go przyrządzić, bez wielkiego problemu możemy to zrobić w 40min wraz z przygotowaniem składników. Do przygotowania będziemy potrzebować: paprykę czerwoną, czosnek, pierś z kurczaka, koperek, pieprz, sól, papryka w proszku ostra, lub łagodna, pi...
Marchew i por w sosie serowym. Jeśli najdzie nas ochota na warzywa możemy spróbować taka kompozycję - kompozycja poru i marchwi. Aby idealnie przygotować potrawę musimy starannie umyć wszystkie warzywa i pokroić w grube plastry.  Od pora odcinamy liście i kroimy go  na pół wzdłuż.  Tak aby po pokrojeniu powstały pół księżyce. Następnie marchew i por wstawiamy na sito i gotujemy na parze około 6-10min....
Papryka faszerowana Zobaczmy teraz sposób  na faszerowaną  paprykę. Ryż ugotować na parze. Przez ten czas przyszykować papryki w następujący sposób. Ucinamy górę papryki w ten sposób aby pozostała nie zdeformowana. Wyciągamy gniazdo z nasionami. Siekamy cebulę w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy  mielona wołowinę  drobno posiekany czosnek.  Na patelnie dodajemy wcześniej ug...

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *