Łosoś z imbirem i miodem.

Jeśli bardzo lubisz łososia możesz spróbować go tym sposobem. Szybki i łatwy przepis maksymalny czas przygotowywania 20min.

Aby przyrządzić tak wspaniała rybę jak łosoś musimy na początku trzy składniki ze sobą staranie wymieszać. Mieszamy oliwę, miód, musztardę i starty imbir.  Gdy tak przygotujemy marynatę nacieramy obficie  łososia z obu stron i zostawiamy na 10min.  Potem wstawiamy na sito do gotowania na parze i gotujemy 15-20min.

Na końcu przed podaniem rybę delikatnie solimy do smaku. Możemy podać z natką pietruszki lub cytryną.

 

Składniki:

1 filet z łososia,

2 łyżki oliwy,

1 łyżka płynnego miodu,

1 łyżka ostrej musztardy,

2 łyżki świeżego startego imbiru,

szczypta soli.

Składniki na  1 lub 2 porcje.

 

Zobacz też:

Zapiekana brukselka Jeśli jesteś miłośnikiem brukselki jak ja możesz spróbować ten przepis. Brukselkę myjemy, czyścimy i dajemy na sicie. Natomiast mrożoną od razu dajemy na sito. Gotujemy na parze około 15minut jeśli mamy normalną, a jeśli mrożoną to z 20min.  Potem brukselkę oprószamy przyprawami jak kminkiem i papryką, doprawiamy dla smaku solą. Także doprawiamy cukrem i pieprzem. Dodaje...
Pstrąg z dynią. Jeśli najdzie was ochota na pstrąga, to możesz spróbować tego sposobu przygotowania. Jest ona bardzo smaczny i bardzo polecam! Dni misy posypujemy solą i chili. Filet myjemy pod bieżącą  wodą. Następnie kroimy na niewielkie kawałki i przekładamy do wcześniej przygotowanej misy.  Kroimy dynię w drobną kostkę i kładziemy na rybie.  Całość gotujemy na parze od 15-20min. Dan...
Kurczak na parze, jak go zrobić od podstaw. Jeśli nudzi Was po raz kolejny kurczak z "rożna" to może pora spróbować pierś kurczaka na parze? Pokażę Ci krok po kroku jak go przyrządzić, bez wielkiego problemu możemy to zrobić w 40min wraz z przygotowaniem składników. Do przygotowania będziemy potrzebować: paprykę czerwoną, czosnek, pierś z kurczaka, koperek, pieprz, sól, papryka w proszku ostra, lub łagodna, pi...
Szpinak na parze. Jeśli lubisz szpinak  w dowolnej postaci możesz go spróbować w takiej jak poniżej. Czyli szpinak na parze. Szpinak musimy pierw umyć i odsączyć wodę.  Następnie posiekać drobno i dodać  zmiażdżony czosnek.  Przyprawić pieprzem i umieścić na sicie do gotowania na parze. Aby szpinak był idealny gotujemy go na parze od 5-8 minut.  Następnie ugotowany szpinak możemy podać...
Łosoś w sosie jogurtowym. Filety z łososia układamy na folii, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Kroimy cytrynę w plastry o obieramy z skórki, wyciągamy pestki. Na każdym filecie układamy po 2 plastry cytryny.  Całość gotujemy na parze 20min. Wyciągamy jogurt z lodówki i dodajemy posiekany koper, solimy jogurt do smaku. Przed podaniem delikatnie z góry oblewamy rybę sosem.  Rybę podajemy na ciepł...
Młode ziemniaki w mundurkach. jeśli jesteś miłośnikiem ziemniaków, musisz spróbować ten przepis.  Czyli ziemniaki gotowane na parze. Na początku ziemniaki dokładnie myjemy, ponieważ nie będziemy ich obierać tylko pozostaną w skórce.  Kładziemy na sicie  garnka. Dodajemy czosnek bez "łuski". Następnie po 25 minutach wyciągamy go i miażdżymy. Czosnek przyrządzamy z mlekiem i masłem.  Następnie po ok...

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *